Başkanv

Gemlik Deprem İzleme

GEMLİK BELEDİYESİ > HABERLER

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ’NDE İLK MEZUNİYET COŞKUSU

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık’ın katkısıyla 2007 yılında Gemlik’te kurulan Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi Borusan Kocabıyık Vakfı’nın 2007 yılında yapmış olduğu 4,2 milyon TL bağışla kurulan ve 2008 yılında Uludağ Üniversitesi’nin Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde eğitim vermeye başlayan Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi. 16 Haziran 2012, Cumartesi günü düzenlenen mezuniyet törenine, Asım Kocabıyık, Nurhan Kocabıyık, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz, Prof. Dr. Müfit Parlak, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Bursa Baro Başkanı Avukat Zekeriya Birkan ile birlikte öğretim üyeleri, idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Hukuk Fakültesi’nin ilk mezuniyet töreninde Asım Kocabıyık katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Eğitim, memleketimizin ve milletimizin en önemli konusudur. Eğitim ölçüsünde insanlar, medeniyete ve insan haklarına sahip oluyor. Hukuk Fakültesi bugün ilk mezunlarını veriyor. Yeni mezun arkadaşlara bazı haberler vermek istiyorum. Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin belirleyeceği bir mezunumuza doktora bursu ile 10 mezunumuza yurtdışında 3 aylık staj imkânı sağlayacağıma söz veriyorum. Eğitime katkıyı vatandaşlık borcu olarak biliyorum. İyi eğitilmiş kuşaklar olmadan ülkemizin kalkınmasının mümkün olmayacağına inanıyorum.” dedi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek konuşmasında “Değerli öğrencilerimiz, Hukuk Fakültesi’nin ilk mezunları olarak lisans eğitimlerini tamamladılar. Dört yıl gibi uzun bir eğitim döneminden sonra hak ederek aldıkları bu diplomalar bizler için büyük bir kazanımdır. Bu vesileyle fakültemizi Gemlik’e kazandıran Sayın Asım Kocabıyık’a da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz ise mezunların, aklın ve bilimin öncülük ettiği, Atatürk’ün çizdiği çağdaş, laik ve demokratik yolda özgür düşünceli ve kişisel değerlere saygılı, kültürel ve tarihi değerleri benimsemiş gençler olması yönünde çaba içinde olduklarını belirtti. Mezuniyet töreninde söz alan fakülte birincisi Fatma Nur Akgün ise ”Bursamıza ve Uludağ Üniversitemize bir hukuk fakültesi kazandırmak amacıyla hiçbir yardımdan kaçınmayan, gün geçtikçe gelişeceğine ve yıllar içinde Türkiye’nin sayılı Hukuk Fakültelerinin arasında yer alacağına inandığımız fakültemize her aşamada destek veren çok değerli büyüğümüz Sayın Asım Kocabıyık’a tüm öğrenciler adına teşekkür ediyorum” dedi. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’da, mezun olan öğrencileri kutlayarak, “Gemlik sizin ilk göz ağrınız. Hepiniz ileride avukat, savcı, hakim olacaksınız ve bir çoğunuz yine Gemlik’te görev yapmak isteyecek, buna eminim” dedi. Kuruluş sancılarındaki eleştirilere katıldığını ifade eden Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, belediye olarak U.Ü. Gemlik Yerleşkesine yatırımların, hizmetlerin ve desteklerin süreceği sözünü verdi. Yılmaz, öğrencilere yönelik olarak da, “Üstünlerin Hukuku değil, hukukun üstünlüğünü savunacağınıza olan güvenim tam” diye konuştu. Törende konuşmaların ardından mezun olan 35 öğrenciye diplomaları verildi. Tören, tüm Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin sahneye davet edilmesi ve daha sonra öğrencilerin hep birlikte havaya kep atmaları ile son buldu.

Gemlik’teki Sunğipek Fabrikası, zamanla teknolojinin eskimesi sonucu üretimini durdurmuş, 1997 yılında özelleştirme kapsamında Sümer Holding bünyesinde satışa sunulmuş ve 1998’de Tekel’e devredilmiştir. Borusan Kocabıyık Vakfı, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Şubat 1938 yılında hizmete açtığı Sunğipek Fabrikası’nın eğitim yuvasına dönüştürülmesinde ilk çalışmalara 2007 yılında başlatmıştır. 2004 yılında Uludağ Üniversitesi’ne devredilen 293 dönümlük arazi içinde öncelikle dönemin idare binası restore edilerek Dekanlık Binası olarak tamamlanmış, ardından üretim binası restorasyon neticesinde eğitim binasına dönüştürülerek üniversiteye teslim edilmiştir. 24 Mayıs 2008 tarihinde açılış töreni yapılan Hukuk Fakültesi, aynı yılın Ekim ayında eğitim ve öğretime başlamıştır. Şu anda 445 öğrencinin eğitim gördüğü Hukuk Fakültesi Kompleksi, 752 m² Dekanlık Binası, 3.942 m² eğitim binası olmak üzere toplam 4.694 m² alana sahiptir. Fakültede canlı uygulama yapılabilecek bir mahkeme salonu da yer almaktadır. Eğitim binasında 5 sınıf, bilgisayar laboratuvarı, öğretim elemanları için 3 salon, 2 kütüphane, 1 seminer salonu, 1 toplantı salonu ve 1 öğrenci hobi odası bulunmaktadır. Binada ayrıca asansör de dâhil olmak üzere engellilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı özel düzenlemeler de yapılmıştır. Dekanlık Binasında ise, Dekan ve Dekan Yardımcısı odaları, 12 ofis, 2 sekreterlik odası, 1 toplantı salonu ve 1 arşiv yer almaktadır.

Haber Tarihi : 17.06.2012

Gemlik Belediyesi     Telefon : 0 224 5134521    Fax : 0 224 5134528    Sosyal Yaşam Merkezi GEMLİK / BURSA