Refik YILMAZ Eğitim Bir-Sen'i ziyaret etti Paylaş :

Eğitim Bir-Sen Gemlik Temsilcisi Halil Gemici'den Güçlü Türkiye için Türk Eğitim Sen Gemlik Temsilciliğine 'Evet' çağrısı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Eğitim Bir - Sen'in toplantısına katıldı.

Eğitim Bir-Sen Gemlik Temsilcisi Halil Gemici, Sendika binasında kurum müdürleri ve iş yeri temsilcileriyle yapmış olduğu toplantıda 16 Nisan'da yapılacak referanduma Türkiye'nin istikrarı için 'Evet' oyu vereceklerini açıkladı.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı'nın da katıldığı toplantıda 16 Nisan tarihinde yapılacak referandum konuşuldu.
  Eğitim Bir Sen'in 25.yılını ve 15 Temmuz sürecinde sendikanın darbeye karşı ortaya koyduğu mücadeleyi anlatan video gösterimiyle başlayan programda
  açış konuşmasını yapan Sendika Temsilcisi Halil Gemici 16 Nisan'da ki referandumda sendika olarak evet oyu vereceklerini ifade ederek ' Türkiye'nin tam bağımsızlığı için, istikrar için, daha güçlü bir Türkiye için evet oyu kullanacağız Buradan hodri meydan diyor ve Türk Eğitim Sen Gemlik temsilciliğine çağrıda bulunuyorum güçlü Türkiye için var mısınız Evet demeye siz de gelin bizim gibi üyelerinize evet çağrısı yapın öyle üyelerimizi serbest bıraktık diyerek kaçak güreşmeyin. Türkiye'nin tam bağımsızlığı için, istikrar için, daha güçlü bir Türkiye için bizim gibi evet oyu kullanacağınızı kamuoyuna deklare edin' şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen Gemlik Temsilciliğini tertiplemiş olduğu ve 50'yi aşkın iş yeri temsilcisi ve kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'da referandumla ilgili açıklamalarda bulunarak ' 16 Nisan bizim için tarihi bir dönemeç olacak' diye konuştu.

Referandumda neden evet denmesi gerektiğini anlatan Başkan Yılmaz '"Bugün milletvekilleri yasama görevi yapması yerine yürütmenin bir parçası haline dönüyor. Halbuki yeni sistemde milletvekillerinin tek bir görevi olacak o da yasama. Bunun içinde yine yargı erki görevini bağımsız şekilde yapacaktır. Yani yeni sistem ile Cumhurbaşkanını denetleyebilecek. Ortalıktaki diktatörlük, tek adamlılık, başkana kimse karışamayacak iddiaları tamamen bilinçsizce söylenen iddialardır. Türkiye'de yargı vesayeti vardır. Yani yargı, belirleyici erk olarak her şeye karışmaktadır. Nitekim bu ülkede partiler kapatılmıştır. Halbuki partiler yetkilerini halktan alırlar ve halka verirler. Yargı erki adaletin tesisi ile ilgili sorumludur, iktidar kurmak ya da iktidar yıkmakla ilgili değildir. Cumhurbaşkanının şuan meclisi feshetme yetkisi var, fakat yeni sistemde böyle bir şey söz konusu değil. Yeni sistemde meclis feshedildiğinde Cumhurbaşkanı kendini de feshetmiş olur. Biz diyoruz ki bu değişim desteklenmelidir" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yılmaz konuşmasında Türk siyasi tarihinde yaşanmış olan darbe ve krizlerden de örnekler vererek ' Geriye dönüp baktığımızda ülkemizde istikrarın olduğu dönemlerde hizmetin arttığını, çalışanların daha güzel hizmet üretme imkanı ve ortamı bulduğunu ve alım gücünün arttığını görmekteyiz. Dolayısıyla krizlerin olmadığı, istikrarın ve büyümenin sürdüğü Güçlü Bir Türkiye istiyoruz. Bu nedenle anayasa değişikliğine gidiyoruz' diye konuştu.

Belediye başkanı Refik Yılmaz son olarak Evet demenin siyasi bir propaganda değil anayasal düzenlemesi için verilen bir görüştür olduğunu bunun da anayasal bir hak olduğunu sözlerine ekledi.

Eğitim Bir Sen Gemlik Temsilcisi Halil Gemici de programlarına katılımlarından dolayı Belediye Başkanı Refik Yılmaz'a teşekkür ederek günün hatırasına fincan takımı hediye ett

Haber Tarihi : 02 Mart 2017 Perşembe