BELEDİYE PERSONELİNE ‘’ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ’’ SEMİNERİ Paylaş :

Gemlik Belediyesi'nin Hizmet İçi Eğitim Seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Marmara Belediyeler Birliği ve Yerel Yönetim Akademisi işbirliğiyle düzenlenen seminerde, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Çinko, Gemlik Belediyesi personeline " Etkili Sunum Teknikleri " hakkında detaylı bir sunum yaptı.
  Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen seminere, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, birim amirleri ve belediye personeli katıldı.
  Sunumların, eğitimin her düzeyinde ve profesyonel hayatta önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Levent Çinko, "Hazırlayacağınız sunumlar, okuma, yazma, dinleme, konuşma ve araştırma becerilerinin tümünü içererek, belirli bir amaca yönelik, sözel ve görsel etkileşimin önemini belirtirler. Amaç, eğitimde yeni veya sentez halinde birikimli bilgi sunumu olabileceği gibi, iş hayatında kar amaçlı yeni ürün veya hizmet tanıtımı veya satışların hızlandırılması yöntemleri olabilir. Etkin sunum becerileri, özenle kullanılan bir sözel ifade, anlamlı beden dili ve teknolojik görsel ya da işitsel araçların desteği ile izleyicileri kendinden emin, saygın ve ikna edici biçimde bilgilendirmek, yönlendirmek veya etkilemek adına çağımızda önem kazanmıştır” dedi.
  "Sunumların hazırlanışında sorulması gereken ana sorular, Ne Tür Bilgi, Neden, Kimlere, Nerede, Ne Zaman, Hangi Destek Araçlarla, olmalıdır diye konuşan Çinko, "Sunumlar, hazırlanma, sunuş ve geri besleme aşamalarından oluşan bir çalışmadır. Sunumu konuşma ve konferanstan ayıran en büyük özellik, görsel-işitsel araçlar ve teknolojik donanımlarla desteklenebilmesidir” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 8 Aralık 2017 Cuma