SURİYE'YE 23. YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI Paylaş :

İHH Gemlik Temsilciliği, insanlık dramının yaşandığı Suriye'ye son üç yıl içinde 23. yardım tırını dualarla gönderdi. İHH'nın "Kış Soğuktur Üşütür" projesi kapsamında Gemlik'ten toplanan 25 tonluk gıda, kuru bakliyat, un ve çok sayıda battaniye Ahmet Dural Meydanında yapılan uğurlama programı sonrasında yola çıktı. Yardım Tırı'nın Reyhanlı'da bulunan depolara gideceği öğrenildi. Törene Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, İHH Gemlik Temsilcisi Hasan Subaşı, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, SP İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Ulu ve İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı katıldı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan yardım tırı uğurlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür ederek, kardeşlik hukuku konusunda bilgiler verdi. Yılmaz, Suriye'deki insanlık dramı ve savaşın sona ermesi temennisinde bulunarak, "Az sadaka çok belayı def eder, yardımda bulunan herkese Allah bire on bin yüz bin misli versin. Bu kardeşlik hukukudur" dedi. İHH Gemlik Temsilcisi Hasan Subaşı'da, "Kış soğuktur, üşütür projesi kapsamında birinci, genel toplamda 23. tırı gönderdiklerini ifade ederek, yardım eden herkese teşekkür etti. İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Yaşar Şavlı'nın okuduğu duanın ardından tır yola çıktı.

Haber Tarihi : 20 Ocak 2018 Cumartesi