UMURBEY’DE TARİH BÜYÜKŞEHİR İLE CANLANDI Paylaş :

Bursa’nın kent merkezinde olduğu kadar tüm ilçelerinde de şehre değer katan çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gemlik’te yapımı tamamlanan Tarihi Umurbey Çarşı Camii çevresi ve meydan düzenlemesi törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Gemlik Umurbey Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa milletvekilleri Bennur Karaburun ve Zekeriya Birkan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Gemlikli vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın çok güzel değerlere sahip bir şehir ve Gemlik’in de özellikli bir ilçe olduğunu söyledi. Umurbey’in tarihi derinliğine dikkati çeken Başkan Aktaş, Umurbey Mahallesi meydan düzenleme ve
  Merkez Camii bakım onarım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
  Büyükşehir Belediyesi tarafından birçok noktada tarihi kültürel yapıların bakım ve onarım çalışması yapıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Gemlik gibi önemli bir ilçemizin, mahallelerinin meydanları da çok önemli. Çünkü bölgeler meydanlarıyla anılıyor. İşin bir ayağında Gemlik Belediyesi diğer ayağında Büyükşehir Belediyesi var. Yapılan çalışmalarla bu güzel eser ayağa kaldırılmış” dedi.
  Başkan Aktaş, çalışmada emeği olan herkesi tebrik ederek, “Umurbey’deki çalışmalarda meydan, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın türbesinden başlanarak Celal Bayar evine kadar olan alan Tarihi Umurbey Merkez Camii’ni de kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi. Burada yaklaşık 5000 metrekare granit taş döşendi, cami çevresinde bulunan yapılar kaldırıldı, tarihi yapının dış cephesinde sağlıklaştırma çalışmaları yapıldı” diye konuştu.

Başkan Aktaş, 2015 yılı Mart ayında başlanan çalışmaların toplam 3 milyon TL’ye mal olduğunu belirterek, “Gerek çardak düzenlemeleri gerek zemin döşemeleriyle meydan bitirildi. Beklentiler yüksek. Standartlarımız çok yükseldi. Düne kadar hayal zannettiğimiz birçok hizmet artık gerçekleşti. Çok daha iyileri olacak” dedi. Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmadan tüm ilçelerin problemleriyle ilgilendiklerini de sözlerine ekledi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, 2009’da Umurbey’in belde belediyesi kapatıldığında, vatandaşların endişe duyduğunu ancak bugün yapılan hizmetlerle yüzlerin güldüğünü ifade ederek, “Burası, İstanbul’un fethinden önce kurulmuş bir yerleşim yeri. Tüm sokaklarda hemen hemen tüm alt yapı ve yağmur suyu hatları yenilendi. Bu güzel yatırımlar Umurbey’in çevresini değiştirdi. Bundan sonraki istikamet turizm sektörü. Buranın 600 yıllık bir geçmişi var. Çok sayıda nitelikli sivil mimar örneği binalara sahip. Cumalıkızık’ın nasıl turizm değeri ön planda ise burası da aynı olacaktır. Bize düşen Umurbey’in tarihi güzellik ve özelliklerini ortaya çıkarmaktır. Tarihi camimizin restorasyonunda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Alinur Aktaş ve bürokratlarına teşekkür ediyorum. Tarih Büyüksehir ile canlanıyor. Ecdat yadigarı eserlerimiz yepyeni yüzüyle halkımızın hizmetine sunuluyor. İlçe belediyesi ve Büyükşehir el ele verdiğinde bu güzellikler ortaya çıkıyor” açıklamasını yaptı.

AK Parti Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun ile Zekeriya Birkan da Umurbey’in değerine ve hizmetlerin önemine vurgu yaptı. Birkan, Umurbey’in sıradan bir mahalle olmadığını belirterek, “Umurbey, Celal Bayar ile birlikte Kurtuluş Savaşı destanının adını simgeliyor. Aynı zamanda bir demokrasi mücadelesinin sembolü. O yüzden burası ülkemiz için, tarihimiz açısından önemli bir yer. Bizim de gereken önemi vermemiz lazım. Bugün Büyükşehir Belediye’miz çok güzel bir hizmet gerçekleştirdi. Bu alanları tarihe ve Umurbey’e yakışır hale getirdi. Cami de aynı şekilde imar edildi” diyerek emeği geçenleri tebrik etti. Umurbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Duran da projeye emeği geçenlere teşekkür ederek, bölgedeki atıl iş gücünün harekete geçirilmesini istedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Umurbey Çarşı Camii çevresi ve meydan düzenlemesinin açılışını gerçekleştirdi.

Haber Tarihi : 3 Şubat 2018 Cumartesi