VATANDAŞ İSTİYOR BELEDİYE YIKIYOR Paylaş :

Gemlik Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor.
  Halkın huzur ve güvenliği yanında ilçenin değişim ve gelişimi için çevrelerindeki bu tür binaları bildirmelerini isteyen yetkililer, metruk binaların tespit edilmesi ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştiriyor. Bu kapsamda ekipler Adliye Mahallesinde bulunan 3 adet metruk binanın da yıkım işlemlerini tamamladı.
  Metruk yapıların yıkım çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlik Belediyesi olarak metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyoruz. Görüntü kirliliği oluşturmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Mahalle mahalle araştırarak muhtarlarımızda istişareler yaparak, vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirip yasal işlemlerinin yapılması ardından yıkıyor, ardından alanı ve çevresinin temizleyerek daha yaşanılabilir bir hale getiriyoruz” diye konuştu.

Haber Tarihi : 24 Mayıs 2018 Perşembe