MÜEZZİNOĞLU GEMLİK’TE MİLLET KIRAATHANESİNİ ZİYARET ETTİ Paylaş :

Önceki Dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ak Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Gemlik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi İbn-i Sina Aile Sağlığı Merkezinin üst katında kurulan Millet Kıraathanesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol’un yanı sıra Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda öğrencinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu da, Millet Kıraathanelerinin gençlere gelecekte olumlu katkı sağlayacağına inandığını söyledi. “İnanıyorum ki milletçe zorluklara karşı verdiğimiz mücadelenin dinamiklerini gençlerimiz bilimde, sanatta, sporda, kültürde, teknolojide ve medeniyet mücadelesinde verecek” diye konuşan Müezzinoğlu, “Bu bakımdan Millet Kıraathaneleri gençlerimiz için adeta birer ilim yuvası. Gençlerimiz ilim ve adaletten uzaksa geçici başarılar elde edebilir ama asla kalıcı başarıya ulaşamaz. Yol haritamız her zaman ilim ve adalet üzerine olmalıdır. 150 yıldır biz hep alın teri akıttık ama akıl terini umursamadık. Akıl terini önemsemezsek, birilerinin akıl teri için alın teri dökmeye devam ederiz” dedi.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, eksikliğini gördükleri kıraathaneyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları doğrultusunda kısa sürede kente kazandırdıklarını söyledi. Kıraathanenin maliyetinin oldukça düşük olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, topluma faydası bakımından ise getirisinin ölçülemeyecek derecede olduğunu anlattı. Günün her saatinde kıraathanenin dolup taşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılmaz, “Halkımız bir taraftan ilgi duyduğu alana ilişkin kitapları okurken, bir taraftan da personelimiz ikramlarda bulunuyor. İçinde çayın ve kekin yanı sıra çeşitli ikramlarında ücretsiz olarak yapıldığı ve teknolojik imkanların ücretsiz bir şekilde sunulduğu, insanlarımıza faydalı olacak bir ortam oluşturduk. Yediden yetmişe her kesimden vatandaşın uğrak noktası haline gelen kıraathanemiz de, 250 m2 okuma salonu, Kütüphanesi, 2 adet 6 m2 denize nazır balkonu ile her gün saat: 08.00 ile 18.00 arasında vatandaşlara ücretsiz su, meyve suyu, çay ve kek ikramı yapılıyor. Ayrıca dinlenme alanları ve bilgisayar odası da yer alıyor. Kitap okumak için gelenlere ise görevliler tarafından ücretsiz simit, pasta, çay ve kek ikramın da bulunuluyor. Gemlik’imize ve özellikle gençlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
  Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz ve Müezzinoğlu, günün sonunda öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Haber Tarihi : 23 Haziran 2018 Cumartesi