GEMLİK’TE “YEŞİL” TRANSFERİ SÜRÜYOR Paylaş :

Gemlik Belediyesi, imarlı yollarda kalan ağaçları kesmeyerek park ve meydanlara naklediyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaçların bulundukları yerden yeni yaşayacakları alanlara nakillerini üstün teknolojik özelliklere sahip ağaç söküm ve dikim araçlarıyla gerçekleştiriyor. Yapılan ağaç nakilleri ile bir yandan ağaçların sağlıklı büyümesi sağlanırken diğer yandan da ilçe genelinde uygun park alanlarına yetişkin ağaç dikimleri yapılıyor.
  Daha yaşanabilir, daha güzel ve daha yeşil bir Gemlik için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, son 1 yıl içinde ilçenin muhtelif yerlerine çoğunluğu Çınar, Ihlamur ve Zeytin ağacı olmak üzere bin 500’ün üzerine fidan diktiklerini söyledi. Şehrin her noktasında yeşillendirme, çevre düzenleme, park yapımı çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Bir yıl içinde 100'ün üzerinde ağacın farklı bölgelere naklini yaptık. Bu ağaçların bakımlarını da üstleniyoruz. Ağaçlara zarar vermeden, kent estetiğine uygun alanlarda yeniden toprakla buluşturuyoruz" dedi.

Haber Tarihi : 20 Kasım 2018 Salı