BELGEM CAN DOSTLARA SAHİP ÇIKIYOR Paylaş :

Gemlik Belediyesi soğuk ve yağışlı havalarda sokakta yaşayan kedilerin daha rahat ve sıcak bir ortamda yaşamını devam ettirebilmesi amacıyla hayata geçirdiği ‘Kedi Evi’ projesini ilçe genelinde yaygınlaştırıyor.
  Bu kapsamda Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğünün Sokak Hayvanları konusundaki hassasiyetini kalıcı hizmete dönüştürme çalışmaları sürüyor. Kış Aylarının etkisini göstermeye başladığı bu aylarda soğuk ve yağışlı havalardan hayvanların etkilenmemesi için Gemlik Belediyesi, BELGEM’in bahçesine Kedi Evi yerleştirdi.
  Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol “Sokak hayvanları da bizim bu dünyayı paylaştığımız varlıklardır. Gemlik Belediyesi, hayvan sever ve hayvan dostu bir belediyedir. Belediyemiz bu bünyede birçok yerde sokak köpekleri ve kuşlar için yaptığımız bazı uygulamalarına ek olarak bir yenisini de kediler için yaptık. Bizlerin yaşadığımız ortamda hayvana, doğaya ve insana karşı merhametli olmamız gerekir. Bu nedenle Gemlik Belediyesi olarak kışın kardan, yağıştan, soğuktan, yazın ise aşırı sıcaktan sokak kedilerinin korunması amacıyla sokaktaki emanetlerinizin kötü hava koşullarından etkilenmemesi için bir projeyi daha hayata geçirdik. Belediyemizin Gençlik Merkezi olan Belgem’e sığınan kediler artık sıcak yuvaya ve ilgiye kavuştular” dedi.

Haber Tarihi : 12 Aralık 2018 Çarşamba