CEMİL MERİÇ KÜLTÜR MERKEZİ DUALARLA AÇILDI Paylaş :

Kongre, konferans, seminer, panel ve benzeri birçok etkinliğe ev sahipliği yapan, Sosyal Yaşam Merkezi, Gemlik Belediyesi tarafından revize edilerek Cemil Meriç Kültür Merkezi adıyla yeniden hizmete girdi. Dualarla açılışı yapılan kültür merkezinde ilk programı ise İlahiyatçı Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu yaptı.
  Açılış programına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Cemil Meriç Kültür Merkezi açılışında konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sosyal ve kültürel yatırımların son sürat devam ettiğini belirterek, "Daha önce sosyal yaşam merkezi ve düğün salonu olarak faaliyet gösteren çok amaçlı salonumuz artık konferanslara, tiyatrolara, konserlere, seminerlere ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak bir kültür merkezi oldu. Adını ise çok önemli yazarlarımızdan biri olan Cemil Meriç'in adını verdik. Kendisini de bu vesile ile rahmetle anıyoruz" dedi. Gemlik’in yatırım yağmuru içerisinde büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini dile getiren Başkan Yılmaz, gelecek hafta Özdilek İmam Hatip Lisesinin bahçesinde yaptırılan Semanur Erdoğan Spor Salonunun açılışını gerçekleştireceklerini belirterek bir sonraki hafta da Balıkpazarı Mahallesi Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezini hizmete sunacaklarını müjdeledi. “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesi, konforu ve mutluluğu hizmetlerimizin ölçütüdür” diye konuşan Başkan Yılmaz, Önümüzde ki haftalarda da, yapacağımız açılışlarla, çocuklarımızın sevincine, gençlerimizin geleceğine, sporcuların başarısına, vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğuna tanık olmak emeklerimizin en değerli karşılığı olacak. Çalışınca oluyor, Gemlik'i çok daha güzel günler bekliyor" ifadelerini kullandı.
  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamlarını getiren Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız da, hayata geçirdiği hizmetlerle ilçenin gelişimine ivme kazandıran Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür etti. Son olarak söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise, Kültür Merkezlerinin ilçe halkı için kültürel anlamda çok önemli bir konumda olduğunu belirterek, Cemil Meriç Kültür Merkezinin de revize edilerek hizmete girmesiyle ilçede önemli bir eksikliğin giderildiğini söyledi.
  Ardından sahneye çıkan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Gemlik'in çok güzel bir kültür merkezi olmuş. Yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun. Gemlik'e hayırlı uğurlu olsun" dedi. Hz. Muhammed (s.a.v) hayatından örnek davranışları aktaran Hatipoğlu, “Hz. Peygamber'i (s.a.v.) yeniden merkeze koyup Kuran-ı Kerim'in buyurduğu gibi onu model, örnek, üsve-i hasene bilerek davranışlarınızı biçimlendirme zarureti vardır. Evlatlarımıza istediklerini değil, Hz. Resulullah'ı (s.a.v.) örnek almaları gerektiğini hatırlatmalıyız. Kötü ve şer insanların zulmetinden Hz. Muhammed'in (s.a.v.) apaçık hayatına dönmekle ancak kurtulabiliriz” diye konuştu.

Haber Tarihi : 21 Aralık 2018 Cuma