BAŞKAN YILMAZ’DAN SAFRANBOLU EVİ İÇİN ARSA SÖZÜ Paylaş :

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Batı Karadenizliler Derneği Başkanı Sabahattin Kul ve yönetimini makamında ağırladı.
  Ziyarette dernek olarak yaptıkları çalışmalar ve hedeflerine ilişkin bilgiler paylaşan Başkan Kul ve yönetimi, ilçeye Safranbolu Evi kazandırmak istediklerini belirterek, belediyeden arsa tahsisi için talepte bulundu.
  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, kentlerde derneklerin kültürlerin yaşatılması için önemli rol oynadığına dikkat çekerek, bu noktada kültürlerin gelecek nesillere aktarılması için de derneklerin köprü vazifesi gördüğünü söyledi. “Her kültürden insanın kardeşçe yaşadığı ilçemizde adeta bir kültür mozaiği var” diye konuşan Başkan Yılmaz, Belediye olarak ilçede faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişkiler olduklarını kaydetti. Belediyenin desteği Giresun Kültür Evi’nin yapımına başlandığını, Girit ve Rumeli Türkleri için Mübadele Evi, Erzurum ve Kastamonular için kültür evi, Ağrılılar için de taziye evi yapılacağını hatırlatan Başkan Yılmaz, Safranbolu Evi yapımı için arsa konusunda destek isteyen yönetime destek sözü verdi.
  Ziyaret sonunda dernek yönetimi, Başkan Yılmaz’a Zonguldak hatırası mini madenci heykeli hediye etti. Günün anısına çekilen fotoğraflarla ziyaret sona erdi.

Haber Tarihi : 28 Aralık 2018 Cuma