6306 sayılı Kanun Kapsamındaki Yapıların Tahliyesi ve Yıktırılması için Tebligat Tutanağı (618 ada 57Parsel)

6306 sayılı Kanun Kapsamındaki Yapıların Tahliyesi ve Yıktırılması için Tebligat Tutanağı

 

Bursa ili, Gemlik ilçesi, tapuda Hamidiye Mahallesi,  618 ada ve 57 parselde kayıtlı ve Bursa ili,  Gemlik ilçesi, Dr.Ziya Kaya Mahallesi, ÇİĞDEM (SOKAK) C/S/B/M, No: 23 adresinde yer alan yapı 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “Riskli Alanda” kalmaktadır/ 290962 Yapı Kimlik Numarası (YKN) ile “Riskli Yapı” olarak tespit edilmiş ve riskli yapı tespiti kesinleşmiştir.

 

6306 sayılı Kanun’un 5 inci maddesinin beşinci fıkrası uyarınca; riskli alanda kalan/riskli yapı olarak tespit edilen yapının tahliyesi ve yıktırılmasına ilişkin olarak düzenlenen işbu Tutanak, ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ yerine kaim olmak üzere, riskli yapıya asılacak, maliklere e-Devlet Kapısı üzerinden bildirilecek ve muhtarlıkta on beş gün süre ile ilan edilecektir. Muhtarlıkta yapılan ilanın son günü ayni ve şahsi hak sahiplerine tebligat yapılmış sayılacaktır.

Muhtarlıkta yapılacak ilanın son gününden itibaren başlamak üzere, riskli alanda kalan/riskli yapı olarak tespit edilmiş olan yapının tahliyesi ve yıktırılması için maliklere 90 gün süre verilmiştir. Bu süre içerisinde riskli yapı, maliklerce tahliye edilip yıktırılmadığı takdirde riskli yapının tahliyesi ve yıktırılması idarî makamlarca yapılacaktır. İdari makamlarca yaptırılacak tahliye ve yıkımın masrafları maliklerden 6183 sayılı Kanuna göre tahsil edilecektir.

Riskli yapı olarak tespit edilen yapılarda; güçlendirme yapılmak istenilmesi durumunda; riskli yapının yıktırılması için verilen süre içerisinde, maliklerce, öncelikle güçlendirmenin teknik olarak mümkün olduğunun tespit ettirilmesi; güçlendirme projesinin hazırlatılması, 634 sayılı Kanun'un 19 uncu maddesinde belirtilen şekilde güçlendirme kararının alınması ve imar mevzuatı çerçevesinde güçlendirme ruhsatı alınması suretiyle güçlendirme yapılması mümkündür.

İşbu Tutanak ile bildirilen tahliye ve yıkım işlemine karşı maliklerin, 6306 sayılı Kanun’un 6 ncı maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre, otuz gün içinde 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açma hakkı mevcuttur (10 /06 / 2024).


RİSKLİ YAPI TESPİT RAPORU (618a 57p) incelemek için tıklayın...

 

 

 

Duyuru Tarihi: 10 Haziran 2024 Pazartesi
Gemlik Belediyesi © 2018 Tüm hakları saklıdır.